Čašník banketu
Práca v rezorte
Banketový časník servíruje jedlo a nápoje zákazníkom, organizuje banketové miestnosti, pripravuje stoly. Môže a nemusí spracovávať objednávky - to závisí na menu podávanom pri akcii. Banketoví čašníci môžu pracovať v reštaurácii, hoteloch, banketových priestoroch. Táto pozícia vyžaduje vynikajúci zákaznícky servis a schopnosť pracovať pod tlakom.
Náplň práce
- Vítať zákazníkov a oboznámiť sa s jedálnym a nápojovým menu
- Môže byť vyžadovaná prezentácia jedálneho a nápojového menu, spracovanie objednávok, schopnosť odporučiť a odpovedať na otázky týkajúce sa podávaných jedál a nápojov
- Byť schopný odporučiť vhodné víno k ponúkaným jedlám
- Servírovať jedlá a nápoje
- Byť prostredníkom medzi vedúcim a zamestnancami kuchyne/baru