Pomocný kuchár
Práca v rezorte
Pomocný kuchár je zodpovedný za prípravu kvalitných jedál. Pracuje pod veľkým tlakom, pričom si zachováva organizačnú schopnosť, aby dokázal rýchlo a efektívne na čokoľvek v práci reagovať. Pracuje ako člen tímu v dynamickom pracovnom prostredí ako je reštaurácia.
Náplň práce
- Denná príprava jedál na rôznych stanovištiach v kuchyni
- Príprava stanovíšť podľa inštrukcií reštaurácie
- Príprava všetkých jedál podľa sanitárnych a časových pokynov
- Dodržiavanie receptúry, kontrola porcií a popisu prezentácií nastavených reštauráciou
- Dopĺňanie všetkých zásob potrebných počas zmeny
- Asistencia pri čistení, sanitárnej práci a organizácii kuchyne, mrazákov a všetkých skladov jedla
- Príprava jedál pre zákazníkov s potravinovými alergiami alebo intoleranciou
- Servírovanie správnej veľkosti porcie jedla pri správnej teplote